12 oktober 2011

Alles over fietsen

Waarom deze titel? Wel, een van mijn blogs met de titel "theorie rondom de fiets" krijgt nogal wat hits. In een eerdere blog meldde ik dat de keuze voor een titel in grote mate bepalend is voor het aantal hits. Als je dus iets hebt te verkopen moet je woorden zoals geitenwollen sokken in je titel stoppen. Er wordt namelijk nogal eens naar dit soort sokken gezocht. En de fiets blijkt dus ook populair.
Maar goed, ik wou het helemaal niet over fietsen hebben vandaag. Ook weer wel een beetje. Ik moest denken aan een recente overdenking over de woorden van Jezus "zonder mij kunnen jullie niets doen" en mijn vraag aan de aanwezigen of je zonder Jezus niet zou kunnen fietsen. Het algemene gevoelen was dat dat best wel zou kunnen.
Mijn hart slaat in rust, als ik zo achter mijn laptop zit, 43 keer per minuut. Dat is 43 keer een geschenk van God! Ik haal, in ruststand, 10 keer per minuut adem. Tien keer een supergeschenk van mijn schepper. Zonder Hem is er geen hartslag en innemen van lucht. We leven en bewegen bij Gods gratie. Met die gedachte kan ik de dag wel aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten