2 februari 2011

Verwoestend vuur

Het gebied waar de clinic plaatsvindt is twee jaar geleden volledig verwoest door een grote brand. 100 meter van het conferentiecentrum vandaan stopte het vuur. Honderden mensen vonden de dood. Vanmiddag liepen Ruben en ik door het jonge groen dat sindsdien is ontstaan. Met name tussen de verbrande bomen is veel en gevarieerd groen te zien. Zaden die jarenlang licht en warmte ontbeerden, kregen nu de kans om te ontkiemen en te groeien. Tussen het nieuwe, jonge groen staan de overgebleven, zwartgeblakerde bomen. Sommige bomen, schijnbaar dood, hebben het leven weer gegrepen en lopen uit.
Het is een wonder om te zien hoe uit totale chaos nieuw leven kan ontstaan.
Hieronder wat plaatjes van de bush.
Het is een krachtige herinnering aan de God van het leven die in staat is om uit onze chaos iets totaal nieuws te maken.
1 opmerking:

  1. Uit een folder van een bosbeheerder in onze gemeente: Door het verwijderen van bomen komt er licht op de bodem en zal er spontane verjonging plaatsvinden. Bomen van mindere kwaliteit worden geoogst ten gunste van gezonde bomen en jonge bomen, die de toekomst van het bos zullen bepalen.
    Ik ben toch benieuwd hoe zulke principes werken in het Koninkrijk. Misschien een gelijkenis voor Jezus2?

    BeantwoordenVerwijderen