6 februari 2011

Supervolle zondag

Om zes uur aan de hardloop, omgeven en vergezeld door tientallen kangoeroes en een slimme vos. Wat een genot om op zo'n manier tien kilometer hard te lopen. Dat is wel want anders dan langs de Gordelweg en kleinpolderachtige scenario's. Twee diensten met achtereenvolgens rijen mensen die aandacht behoeven. Lunch bestond uit drie braadworsten die me door evenzoveel mensen werden aangereikt. De broodjes om de worsten heen werden getoedeledoki't. Trouwe bloglezers weten dat ik uit de buurt van gluten blijf daar deze apparaten een ongunstige bijdrage leveren aan potentiële hoofdpijnen. In de avonddienst heb ik samen met een aantal anderen een half avondmaal gevierd. De opkomst was veel groter dan verwacht en het aantal cupjes met semi-wijn te klein. Goede reacties op de preken en deze waren de aanzet tot twee studieavonden (maandag en dinsdag) over vlees en geest: wat is er nodig om tot ware verandering te komen. Ik zie uit naar wat God gaat doen en heb geloof voor een diepe en krachtige werking van zijn Geest. Morgen zal ik rapporteren. Morgen (maandag) ga ik met Ruben Melbourne is. Het is de enige dag dat we wat kunnen shoppen en bezienswaardigheden kunnen aandoen.

De zoetwaterdammen in en om Melbourne staan boordevol met water.

Papegaaiachtige die zaden uit je hand eet.
Ik dacht dat deze foto welk goed zou passen in de categorie "vogels, kleurrijk."

Een kaketoe die ook uit je hand eet waarbij je het risico loopt dat hij een vingertje meepikt. We zijn echter zonder kleerscheuren thuisgekomen.

Na de dienst nog even in de schemer op "kangoeroejacht." Wel gevonden maar te donker om nog vast te kunnen leggen. Dan maar een dode boom tegen de avondschemer.

Tawny Frogmouth (gespot door Ruben)
Podargus strigoides
Ruben en ik dachten dat het een uil was maar onze gastheer, Sam, wist te vertellen dat het een Tawny Frogmouth was. Er zal vast wel een Nederlandse naam voor zijn maar die is me even ontgaan... The Tawny Frogmouth is a much-loved Australian bird that is mainly nocturnal and has excellent camouflage. They are often mistaken for owls, but are related to the nightjars. They sit very still, trying to look like a piece of wood, before swooping on their prey, which can include rodents. They are quite approachable, although not tame.

5 opmerkingen:

 1. Mooie foto's Jan van ons prachtige land! Geniet en ik weet zeker dat je velen tot zegen bent. Goed dat je ook naar Australie komt al is het idd heel ver.

  Gerard & Rebeca Adriaanse
  http://adriaanses.org

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uilnachtzwaluw volgens Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Uilnachtzwaluw

  MHG Gerard Adriaanse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://home-1.tiscali.nl/~ti112509/index2.htm

  Evolutie is een prachtig gegeven. Maar blijft er nog iets over van de erfzonde. En natuurlijk van Adam en Eva. Of is het domweg ontkennen beter om hier niet te lang over te hoeven stilstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De laatste anonieme reactie is mij net iets te cryptisch. Of er nog iets van de erfzonde overblijft? Als dat niet zo was dan zouden mijn kinderen nergens last van moeten hebben omdat zowel mijn vrouw als ik ons vertrouwen op Christus hebben gesteld. Nee, aan het kruis is met de zonde eens en voor altijd afgerekend. Dat is buiten mij om gebeurd. In mijn hart en vlees woedt echter dagelijks de strijd. M.a.w. de zonde in mij is "alive and well." Er zijn echter lieden die menen dat een zondeloze staat te behalen zou zijn. Ik wens hen veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen