26 februari 2011

Ik heb er een

Ik ben dan wel geen voorloper maar ik heb er wel een: een e-reader. Zo kan ik voortaan talloze boeken meenemen in een apparaat dat nog geen drie ons weegt. Meteen talloze klassieke e-pub boeken gedownload. Bovendien kan ik het apparaat gebruiken bij mijn preken. In plaats van papieren aantekeningen kan ik nu aardig zijn voor de bomen. Scheelt weer een paar takken per jaar. Ipad bezitters zullen smalend denken: "koop toch een Ipad, man." Zou ook leuk zijn maar dan is het gevaar groot dat ik andere dingen ga doen. Nu heb ik alleen maar een elektronische leesboek dat elektronische inkt gebruikt zodat opladen maar eens in de zoveel maanden hoeft te gebeuren.
Aardige bijkomstigheid is dat de reader die ik gekocht heb zo'n beetje "hufterproef" is: je kunt hem gewoon laten vallen. Mijn laptop is ook "hufterproef" ook wat me al goed van pas is gekomen. Bij de veiligheidscontrole in Hong Kong was ik vergeten de rits van mijn rugzak dicht te doen. Normaal gesproken zwiep ik die rugzak met een soepele, edoch enigszins wilde manoeuvre op mijn rug. Ook toen. M'n rugzak kwam het scanapparaat, ik deed m'n laptop erin en meteen trok ik de tas richting die zwiep. Met de rits open worden zware zaken gelanceerd. Zo vloog mijn laptop richting de linoleumvloer. Nu mis ik een klein stukje laptop; er is een hoekje afgebroken, maar het apparaat doet gewoon wat het moet doen.
Nu ga ik gauw weer verder spelen.

3 opmerkingen:

 1. Hey hufter,

  Welke e-reader heb je? En waar kan ik makkelijk e-books downloaden of kopen?

  Ik overweeg dit ook al een tijdje maar twijfel idd over de kosten/baten analyse...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Henri: Als je op de link in de blog klikt kom je bij de momenteel beste aanbieding van de onyx boox x60 terecht. Onyx is gelijk aan de ebook (neo) reader. Zelfde software en hardware, alleen ander merk. deze uitvoering is zwart en gifgroene buttons, net wat anders dan het "wiel" dat je bij de meeste ereaders tegenkomt. Na wat research te hebben gedaan leek me dit de best prijs kwaliteitsverhouding. Als je wat rondgoogelt kom je wel het e.e.a. aan gratis ebooks tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gratitude is the sign of noble souls.

  cheap cialis

  BeantwoordenVerwijderen