11 januari 2010

India 2 'reductie'

De eerste vijf uur van 'Theology of Worship' zit erop en mijn eerste indruk is dat het wel een okay onderwerp is. De professor ziet wel in zo'n beetje iedere punt en komma 'aanbidding' omdat de Bijbel volgens hem uiteindelijk daarover gaat. Kernpunt is dat op Gods openbaring maar een reactie gewenst is en dat is lofprijs en aanbidding. Die begrippen moeten nu nog wel 'uitgepakt' worden en ik wacht met spanning af.
Bagage nog steeds spoorloos.

4 opmerkingen:

 1. De verbreding van je perspectief op dingen door je studie en door het omgaan met (gelovige) mensen uit andere culturen zijn wel mooie zaken(verrijkingen) die tot aanbidding kunnen leiden. Eens?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. The kop 'reductie' blijft onduidelijk. Is er een link naar reductionisme a la David Hume hier?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is absoluut een voorrecht om met mensen uit andere culturen te studeren. Als een Amerikaanse professor de neiging heeft om de Bijbel maar een ding te laten zeggen, "aanbidding" heb ik de neiding om daar wat vraagtekens bij te zetten. De Bijbel kan niet gereduceerd worden tot slechts een element: Israel, Wederkomst, Aanbidding, Zending enz...
  Het is nu echt lachen. In de "Theology in Asian Context" gaan we onder andere de "Water Buffalo Theology" van Kasuke Koyama uit Thailand behandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Water Buffalo Theology"
  Eerste zondag dat je terug bent in de Brandi..

  BeantwoordenVerwijderen