18 november 2009

Nog een dag

Onze laatste volle dag in Barcelona. Terwijl de jeugd ligt te slapen en Martha probeert om weer in beweging te komen (ze heeft overal spierpijn en is misselijk) probeer ik een aantal opties voor vandaag op een rijtje te zetten. Het Picasso museum is een must, maar niet iedereen wil daarheen (het maakt mij niet zoveel uit). Als Martha nog te ziek is wil ik haar niet de hele dag alleen laten. Ik hoor momenteel bemoedigende geluiden uit de keuken komen en omdat Martha vastberaden is om het maximale uit deze dag te halen lijkt het erop dat we toch met elkaar weg zullen gaan. Vrouwen zijn sterker dan mannen, volgens mij. Waar mannen al klagend in bed liggen, of op de bank hangen, gaan de meeste vrouwen door tot ze erbij neervallen. Maar misschien generaliseer ik of ga ik teveel van onze situatie uit. Je leest hier wel eens het e.e.a. over maar ik zou deze observatie graag wat meer willen staven. Wat is uw ervaring, geachte bloglezer?

4 opmerkingen:

 1. als moeder van 3 zonen en een man ,dus 4 mannen en een vrouw in ins huis moet ik zeggen : als moeder ga je door tot je er bij neer valt De boy,s kreunen en zuchten bij iedere snottebel : ik ben toch zo verkouden !!!maar met een dekentje en de nieuwste Suske en Wiske door moeder gehaald bij de supermarkt ,ze moest er toch heen voor drop en zo.
  Bevallen en weer op staan ,tot het uiterste gaan met je lichaam ,is dat de uitkomst ? wie zal het zeggen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ma heeft vaak de drive door te gaan vanwege de kinderen: pure klasse. Ventileert wel regelmatig pijntjes etc. Bij ons klaagt pa niet. Is eigenlijk nooit ziek en bij koorts en overgeven gaat hij het bed in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jan. Ik denk stiekem dat de vrouw toch sterker is :)
  Lees maar eens in Spreuken 31. Al voor de dag begint is deze vrouw in de weer. Knap toch? Nu weet ik dat jij ook altijd vroeg in de weer bent. Hoe zit dat met Martha?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat mannen eerder bang zijn voor complicaties

  Arma Fokkema

  BeantwoordenVerwijderen