23 januari 2009

India, dag 14. Foto's; het belang van

Mijn geheugen is een zeef. Ik vergeet ontzettend veel en naarmate ik ouder word, vergeet ik nog meer. Toch is alle informatie ergens opgeslagen. Geuren, beelden en geluiden brengen herinneringen terug. Foto's doen dat ook. Het ontwikkelen van mentale beelden doen dat ook maar nooit zo sterk als echte beelden. Hieronder wat echte beelden. Vooral voor mezelf. Zodat ik ik ietsje minder vergeet.
Vandaag is het zaterdag, maar het voelt als vrijdag. De enige onderbreking is het straffe ritme van de studiedagen is de zondag. Morgen dus. Heb ik al plannen. Jazeker. Ik koop een aantal kranten en a deze uitgebreid lezen. Het is ontzettend (een woord dat ik niet al te vaak genruik) interessant om je verdiepen in een cultuur van een land. Vorige week een uitgebreid artikel in het gezondheidskatern over het belang van het creƫren van afstand in een huwelijk en het hebben en houden van geheimen. Zo tegengesteld aan het Westerse denken. Fascinerend...


Verrast maar blij met de aandacht (boven)
Harde werkster, graaft geulen voor kabels (onder)


Dochter van de harde werkster. Een natuurtalent als het op poseren aankomt (boven)
Hij heeft echt twee ogen (onder)

3 opmerkingen:

 1. Zelf gemaakt? Ze zijn schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, echt zelluf gemaakt. Af en toe gebruik ik een open source programma (artweaver) om ze wat "up te biefen". Het is een hobby van me. Helaas is vandaag m'n spiegelreflex kapotgegaan. M'n display heeft in de verdrukking gezeten of zo. Het werkt niet meer. Ik kijk of ik hem in de buurt kan laten repareren anders wordt het sparen voor een nieuwe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beter daar dan hier, waarschijnlijk. Vaak nogal een dure grap, zo'n reparatie.
  Sterkte aldaar... het valt niet mee, zo te lezen ;)

  BeantwoordenVerwijderen