9 september 2008

Volle koffer en uitzending

Vandaag gaat de koffer weer vol en vanavond om 21.00 vrleig ik via Kuala Lumpur en Sydney naar Avalon, waar de Doulos ligt. Ik heb m'n spreekschema nog niet gezien maar vanmorgen kreeg ik uitgelegd hoe dat komt. Er zijn vijf mensen die zich met m'n schema bezighouden en de afsteming onderling schijn de wat zwakachtige schakel in het geheel te zijn. Twee iemand op het schip, iemand van het schip, maar niet op het schip, een ander in Adelaide en iemand op het OM kantoor in Melbourne.
Weet je wat ik doe? Ik ga er heen en ik zie wel. Het alternatief is dat uhh... er is geen alternatief.

M'n kinderen moesten wel lachen dat ik nu voor een uitzendburo werk. De EO heeft me gevraagd om regelmatig mee te werken als gast in het programma HelpDesk live. Betalingen worden geregeld via een uitzendburo. Niet dat die betalingen zo veel voorstellen. De schadeloossteling voor een keertje preken levert wat dat betreft meer op. Bovendien moet je ook nog eens naar Hilversum rijden en heb je er in de week voorafgaande aan het programmam best wel wat werk aan. Voor het geld moet je zoiets vooral niet doen. Gisterenochtend om 00.10 was de live uitzending en gisterenavond viel ik met m'n neus in de boter: een team-etentje. Erg leuk om te doen en wat ik zo mooi vind is dat het mensen die kijken verder helpt. Een nazorgteam zit paraat en regelmatig wordt er tot diep in de nacht met bellers doorgepraat.

2 opmerkingen:

 1. Ik kan niet oordelen over de beloningen bij de EO maar over het algemeen verdienen de programmamakers een salaris waarbij de Balkenende-norm verbleekt. Hierdoor is er maar weinig geld beschikbaar voor de programma's en hun gasten. De meeste gasten komen dan ook gratis en krijgen niet meer dan de reiskosten of een taxi vergoed. Ik vind dat net als jij absurd. Voor jou staat daar dan wel weer naamsbekendheid tegenover.

  Over hoe er Hilversum met de budgetten wordt omgesprongen heb ik al veel geschreven.

  Ik wens je een goede reis toe Jan en natuurlijk succes met je werk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi!

  Je was gisteren nog te zien bij de Wereld draait door, er werd een klein stukje vertoont uit de uitzending van Helpdesk Live waar je iets over je droomvrouw vertelde..

  Groetjes!

  Merel

  BeantwoordenVerwijderen