11 mei 2008

Ik had me er zo op verheugd

Gisteravond een workshop op de opwekkingsconferentie verzorgd en vannacht in een hotel in Nunspeet overnacht. Het vooruitzicht om op zondagochtend vroeg over de Veluwe hard te lopen had me al dagen positief gestemd. Affijn, word ik vanmorgen wakker met een ernstige hoofdpijn. Balen. Zeker met twee spreekbeurten te gaan geen lekker vooruitzicht. De paracod is in dergeljike gevallen een uitkomst. Twintig minuten na inname verdwijnt de pijn naar de achtergrond, worden mijn benen licht en begin ik me licht euforisch te voelen.

Omdat ik even autoloos ben heb ik voor het weekend een auto gehuurd. Kleiner dan een Fiat Pinda bestaat denk ik niet. Op het parkeerterrein van het hotel aangekomen knalt een achteruitrijdende auto met telefonerende jongedame achter het stuur tegen me aan.
Geen noemenswaadige schade maar heb toch maar een scadeformulier ingevuld.

Zometeen naar Huizen en vervolgens door naar Bennekom. Hoop om 19.00 thuis te zijn om Martha te feliciteren met moederdag.

1 opmerking:

 1. Goedemiddag,
  Ik had je zaterdag graag willen zeggen, dat mijn vrienden en ik enorm dankbaar zijn voor je workshop tijdens het rumoerige hoofdprogramma.
  Dankjewel voor je ongecompliceerdheid en je echtheid. De uitzending van 'de verandering' sprak mij ook heel erg aan. Ik ben zelf al vanaf mijn geboorte (35) een kind van God, maar herken mij zó in jouw 'ongemak' tav. het feit dat er zoveel jargon en kopieergedrag is. Mijn eigen geestelijk leven was op den duur nog maar een karikatuur... Uiteindelijk is er de laatste maanden zelfs twijfel en negativiteit binnen geslopen. Afgelopen weekend had ik mijn vrienden meegebracht, maar ervoer regelmatig 'theater' en miste ik die oprechtheid. God's naam wordt zo makkelijk gebruikt op een ijdele manier, in allerlei populistische one-liners en tot-de-verbeelding-sprekende-aannames over het karakter en de wil van God, dat ik het moeilijk vond enthousiast met hen te zijn. Ik realiseer mij dat dit ook ten dele die negativiteit is die hiervoor verantwoordelijk is. Maar tijdens jouw toespraak werd alles weer zo fijn helder! Het is opeens alsof ik die geestdrift en de drive weer helemaal terug heb gekregen om echt en onberispelijk en effectief volgeling van Jezus te zijn ongeacht de inspanning die dit vraagt mbt het opnieuw inrichten van het leven van alledag. Ik kan je zeggen dat ik echt uit die spiraal ben gekomen!
  De reden dat ik dit mail is niet om een langdradig saai verhaal op te hangen, maar om je te 'bemoedigen' (er bestaat ook geen alternatief taalgebruik hè... :-)
  Mijn gezin heeft weer een vrijmoedige vader. We hebben heerlijk samen gepraat en gebeden vanmorgen thuis!
  Mijn vrienden zijn echt verrast door de oprechtheid waarmee je sprak (konden trouwens het mild-sarcastische toontje wel waarderen :-) en hebben belangrijke keuzes gemaakt!
  Beste Jan, onderschat alsjeblieft niet de impact van je aanwezigheid afgelopen zaterdag! Ik ben ervan overtuigd dat de oogst van dit trouw gezaaide zaad met de tijd onbeschrijfelijk zal zijn!
  Vriendelijke groeten,
  A.S

  BeantwoordenVerwijderen