30 mei 2008

Een nieuwe hype of...

Ik word er af en toe zo moe van. We gaan naar Kansas want daar zijn mensen aan het bidden geslagen en schijnt er iets te gebeuren. Daar kun je nu georganiseerd heen om te leren wat we blijkbaar zelf niet kunnen ontdekken. Soms kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat Amerika misschien toch het beloofde land is. Wij, achterlijke Nederlanders denken alleen maar dat we God vertrouwen. We zullen het in Kansas moeten halen.
Daar kunnen we misschien de jas van een der profeten aanraken, zoals eens een vrouw in nood geloofde dat door sl;echts de kleding van Jezus aan te raken, ze genezen zou worden (hetgeen ook gebeurde!).
Cynisch? Ik? Welnee.

Lees eens:
"The International House of Prayer is committed to seeing the nation of Israel walking in their full destiny at the end of the age. Our primary role is to pray for and partner with Messianic Jews who are living in Israel. The operation and visitation of the spirit in Israel is a vital part of releasing the great end-time harvest among the nations (Ezekiel 36:23–36). However, this full release will only come as a result of a body of believers who are committed to a life of night and day prayer living a fasted lifestyle". link hier

Dus zo doe je dat! De geschiedenis zal zich slechts ontvouwen als we dag en nacht gaan bidden en vasten. Ik heb dus weer zitten slapen want ik ben dat nog nooit in mijn Bijbel tegengekomen.

Ik heb de afgelopen 30 jaar al zoveel grote dingen horen roepen over mensen, gezinnen, landen; de creativiteit van de profeten lijkt geen grenzen te kennen. Alleen lijkt de uitvoering van het e.e.a. op zich wachten. God werkt niet echt hard mee om het allemaal uit te voeren. Of de profeten zien het niet scherp of het is een emmer vol met wishfull thinking.

Ik heb een groot wantrouwen naar alles wat naar moderne profetie ruikt en neigt. De grote aangekondigde veranderingen in stad en land laten maar op zich wachten.
De stelligheid waarmee zaken aangaande het eind van de tijd wordt neergezet, is zelfs irritant te noemen. Wat we hier zien is een herhaling van de geschiedenis; de kortzichtige bedelingenleer, vaak (en ook hier) in een voorspelbare symbiose met het postmillenialisme en uiteraard pre-rapture. Voila, de ingrediënten die een extreme kijk op de wereld en de toekomst garanderen.

Wat dan?
Heb God lief boven alles en uw naaste als uzelf. Die wil van God begrijp ik en daar strek ik me maar naar uit. Totdat Hij komt. En hoe die komst er uit gaat zien? We merken het vanzelf. Laten we geld dat we nu wellicht uitgeven aan een retourtje Kansas, investeren in het bereiken van de hongerigen en de verlorenen.

3 opmerkingen:

 1. ja Jan, maar ga je wel naar de TRIN events die van 18 juni - 18 juli plaats gaan vinden? dan kun je er niet alleen over schrijven van afstand maar het ook weer even van dichtbij meemaken. geluk voor je: ze gaan in Rotterdam plaatsvinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jan, je hebt zoooooooooooooooooooo'n gelijk hierin. Het doet me denken aan die onzin-trips naar Willow Creek en heel die Willow Creek beweging die hier in Europa ons eens komt leren hoe we écht gemeente kunnen zijn.

  Willow Creek is niet zo "profetisch" maar de reacties erop zijn gelijkaardig: daar kunnen ze het, kom laten we allemaal Willowers worden.

  Ik ben 100% voor training, opleiding, en bovenal voor het delen van ervaring met elkaar; we mgoen zeker leren van anderen en hun ervaringen. Maar als het zo'n hype wordt dat iedereen van één persoon of situatie wil leren, wordt het ongezond. God heeft ons getalenteerd en hier geplaats, niet om fotokopiën te worden van iets wat God ergens anders deed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jan, ik word er niet alleen moe van, het is ook misselijkmakend! Er wordt van alles beloofd en geprofeteerd... ook op TRIN spotjes. Walgelijk! De zogenaamde profetiën lijken meer op horoscopen dan op de bijbelse beloften.

  BeantwoordenVerwijderen