12 januari 2008

India, dag 7

Vandaag o.a. wat fotootjes van prachtige Dalitkinderen!


Yes, de eerste zes dagen zitten erop! En... geen een klas gemist en dat terwijl je per subject drie klassen ongestraft mag missen. Ik zou bijna trots op mezelf worden. Vanavond een uur extra omdat de prof een trein moest halen. Niemand klaagde en ik had de kans om bij te praten met een goede vriend van me, Viv Thomas, een van de profs waar ik jaren mee heb gewerkt in OM. We besloten om en cola te kopen aan de overkant van de weg waaraan de Campus grenst. Dat is een missie met een hoog risicogehalte. De weg is zo druk en het verkeer een giga-chaos. Het feit dat ik nu dit blog typ getuigt dat het ons gelukt is.


Toch zit het me een beetje dwars dat daar waar systematische theologie beoogt om een onderwerp in de bijbel systematische te bestuderen, d.w.z. alles wat er wordt geschreven over een onderwerp verzamelt, bestudeerd en daar dingen over gaat zeggen, het niet helemaal zuiver is als je in plaats daarvan de klassieke calvinistiche leerstellingen neemt en deze aan de hand van enkele teksten gaat bewijzen (lange zin).Nou, en dat gebeurde deze week. Ik ga er in m'n evaluatie wat van zeggen!


Ik kom nu een beetje in m'n ritme en heb wat behendigheid ontwikkeld in het mezelf wassen met behulp van een emmer water en een maatbeker. Het is natuurlijk niet zo dat die maatbeker als washandje wordt gebruikt. Al ik er van een afstand naar zou kijken zou ik het "een zichzelf begieten met behulp van een emmer water en een maatbeker" noemen. De geweldige luxe is dat ik de beschikking heb over heet water!
Diezelfde maatbeker fungeert ook als wc-papier.
Nog twee weken te gaan en op dit moment voelt dat nog heel erg lang.Morgen geen blog! Op de enige dag in de week dat we vrij hebben en zouden kunnen werken is de bieb dicht! Dus, pas over 48 uur weer een update.
Hieronder een foto van de Biblical Interpretation las met Dr. Richard Jones, een schattige, zachtaardige man die een heleboel te melden heeft!

2 opmerkingen:

 1. De hele theologie werkt toch zo?
  Je postuleert iets (bv gelijkheid mannen/vrouwen) en selecteert in de bijbel die dingen die dat bevestigen.
  Calvijn is maar één uitgangspunt.
  De Drieeenheid van Nicea een ander.
  Het woord komt niet eens voor in de bijbel, maar is de basis van vrijwel alle christelijke theologie. En dan zoeken we er bijbelteksten bij, negeren de uitdrukkingen die daar strijdig mee zijn (bv 1Ti 2:5), negeren de onbegrijpelijkheid er van - en zeggen het monotheistische probleem te hebben opgelost!
  Niks nieuws onder de zon.
  Hoe je logica over Theos kan doen, lijkt me ook moeilijk.
  Was er een schriftgeleerde onder de apostelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. verkeerde theologie werkt zo. Theologie die binnen de menselijke logica wetten valt.
  Dat 2 ogenschijnlijk tegenstrijdige
  zaken allebei waar kunnen zijn, is Gods theologie. Geloof zonder werken is dood(Jak.), maar niet door onze werken maar door ons geloof worden we gerechtvaardigd(Rom.).
  We moeten ons bekeren,maar God geeft het uit genade.

  BeantwoordenVerwijderen