12 maart 2007

Een paar dingen die me bezighouden.

Gisterenmiddag sprak ik zo'n 120 studenten toe. Een christelijke school, maar dat betekent niet dat alle leerlingen dan ook christen zijn. Waarom een praatje houden over een zendingsorganisatie die als doel heeft om het evangelie te verkondigen, als de overgrote meerderheid van de geachte aanwezigen weinig tot niets met het christelijke geloof op heeft? Misschien dat anderen dat kunnen, ik in ieder geval niet. Ik schakel dan meteen om en praat over Gods liefde, Zijn verlangen om met ons om te gaan en hoe we helemaal vrij zijn om die liefde in ons leven toe te laten. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om een "product" te verkopen als de potentiële kopers niet overtuigd zijn van de waarde van het object van dat product: Jezus Christus.

Vandaag verzorg ik een les op een bijbelschool en daarna neemt een echtpaar me mee naar de Australian Zoo, de dierentuin van Steve Irwin, de enthousiaste Australiër die een paar maanden geleden door de steek (direct in zijn hart) van een Stingray is omgekomen.

Wat me opnieuw enorm aanspreekt is de ontmoeting tussen Jezus en de invalide man in Johannes 5. Als Jezus hem vraagt: "Wilt gij gezond worden", antwoord de man "Heer, ik heb geen mens...".
Dat verhaal staat in de bijbel, niet om ons erbij te bepalen dat de man "geen mens, maar Jezus nodig had", maar omdat het de verantwoordelijkheid onderstreept die God bij de mens heeft gelegd om "de mens te zijn" die de invalide man nodig had, en heeft.
2000 jaar geleden maakte Jezus het al duidelijk dat de oogst niet het probleem was, of zou zijn. Het tekort is aan onze kant; "de arbeiders zijn weinig".
De kerk zou wereldwijd een gigantische impact kunnen hebben als we de zorg voor onze naaste serieuzer zouden nemen. Helaas is de kerk nog veel te veel met zichzelf bezig.
Ik las onlangs een statistiek over financiële fraude in de kerk (en dan heb ik het over de wereldwijde kerk, inclusief de katholieke). Ik heb de statistiek niet kunnen verifiëren dus ik houd een slag om de arm maar ik las dat de financiële fraude groter is dan het bedrag dat de kerk wereldwijd besteed aan het bereiken van de wereld met de boodschap van het evangelie!

Drie zaken waar de mensheid inclusief de kerk, maar moeilijk op een wijze en integere manier mee om kan gaan: geld, seks en macht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten