31 maart 2009

Taksaasie

Vandaag komen de qmakelaars ons huis taxeren. Ik realiseer me dat met dit soort acties de verkoop van ons huis een verse stap dichterbij komt. Hoe lang hert gaat duren? Een maand? Een jaar? twee jaar?
We hebben geen haast en Martha en ik gaan ervan uit dat het best wel lang kan gaan duren. Verderop in de straat staat al een jaar lang eenzelfde huis te koop. Daar knappen de potentiele kopers af op de vrijwel afwezige tuin. Dat zal bij ons niet het geval zijn.

Toen we gisteren het Scandinavische luchtruim verlieten kon ik een uur lang genieten van een vrijwel onbeperkt uitzicht. Dat is altijd fascinerend. Groningen, de eilanden, Friesland, Flevoland, IJsselmeer en vervolgens landen.

Vanmorgen las ik ook over taksaasie. Paulus geeft de Korintiers een legitimatie voor zijn apostelschap. Geen ondertekende verklaring of een geloofsbelijdenis, geen geschreven overeenkomst of luchtige beloftes maar een ware transformatie van het hart is het bewijs van de kracht en het leven van Gods woord.
En daar verbaas ik me toch keer op keer weer over. De Bijbel, het woord van God, is meer dan georganiseerde inkt die aaneengesmeede letters tot woorden, zinnen en paragrafen vormt. Gods geest geeft er kracht aan en een veranderd leven is het bewijs van die kracht.
Ik strek me daarnaar uit. Een veranderd hart is een liefdevol, gevend hart en daar is niemand op tegen.

2 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens. Maar bedoel je dat we met behulp van de Bijbel onszelf (zouden)moeten taxeren?

    Arma Fokkema.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Huis taxeren? Ga je Rotteknor verlaten?

    René Bosman

    BeantwoordenVerwijderen