25 september 2007

Laat maar zitten

Dat Blogje van gisteren moeten we maar gauw vergeten. Wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat... nou ja, laat maar. Het kwam er allemaal wat ingewikkeld uit. Martha zegt me regelmatig dat ik heel er goed ben in het onnodig ingewikkeld maken van simpele dingen.
Maar, wat is simpel. Het is toch ook allemaal niet zo eenvoudig. Ik moet vandaag tanken. Nou, dan rijd je naar een tankstation, vult je tank met veel te dure diesel en reken af met je American Express card. Simpel? Simpel?

Dan begin ik bij het laatste. Waarom reken ik af met AE? Omdat voor elke euro die ik besteed ik anderhalve mile bij de KLM spaar. Door zoveel mogelijk met m'n AE te betalen heb ik dit jaar al een retourticket binnen Europe bij elkaar gespaard en/of een enkeltje naar Noord Amerika.
En dan zijn er mensen die denken dat tanken een simpele handeling is. Dat is het ook, als je bijvoorbeeld denkt dat de diesel en de benzine als eindproduct rechtsreeks onder het benzinestation in eindeloze voorraden ligt opgeslagen.
Je komt er wel achter dat het allemaal niet zo simpel is als de voorraad op is. Dan word je je bewust van de ongelooflijke complexitiet van eenvoudige handelingen.

Vandaag heb ik een simpele dag. Vanmorgen een vergadering voorbereiden, de agenda voor een Task Force in Atlanta (voor december) voorbereiden (en dat is nogal een klus omdat ik uit documenten die in de afgelopen jaren zijn geproduceerd als uitkomst van de vele forums die er rondom de thematiek 'recruitering' zijn geproduceerd moet distilleren wat van belang is voor deze specifieke Task Force).
Lunch met een voorganger. Vanmiddag verder met de Task Force papierwinkel en vanavond vergadering met de oudsten en diakenen.

En nu ga ik een eitje koken.

12 opmerkingen:

 1. En wat kost een AE kaartje per jaar? Kun je met AE wel betalen bij de witte pomp? Of tank je Shell? Dan krijg je Airmiles...
  Ik tank zelf gas en gister moest ik tanken bij de sHell en dat was 12 cent duurder dan waar ik het normaal gesproken haal. Procentueel gezien 24% duurder. Daar kan ik me dan druk over maken.
  Shaloom

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik tank bij de goedkoopste pomp in de buurt. Dan maar geen AE.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond je Chronos en Kairos stukje goed. En je mag best eens de waarheid zeggen.
  Dat chronos aan mammom geven ten koste van kairos deed me denken aan de tempel reiniging....
  Maar misschien is dat te ingewikkeld ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o ja, volgens mij klopt je blog tijd niet...
  In je instellingen ff GMT +1 instellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn blog tijd klopt. Ik sta nogal vroeg op en dat ziet er af en toe wat oneralistische uit voor sommigen die gewend zijn wat langer in bed te blijven. Je zult dan ook nooit ultra late blogs van me vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar heb jij nu de reactie om 16.31 of 17.31 geschreven???????

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik schrijf nu om 18.42 en zie de blogtijd....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En dan zou het nu, 18:50 goed moeten zijn. Ik lees als blogtijd nu ook 18:50 (chrono)

  BeantwoordenVerwijderen