2 november 2008

Aan de slag

Aanstaande donderdag vlieg ik naar Canada en verzorg daar volgend weekend 8 studies over het Koninkrijk van God. De komende twee dagen zal al mijn tijd in de voorbereiding gaan zitten. De deelnemers verwachten een soort van werkboek. Ik dacht vanmiddag te beginnen na eerst een episode van House M.D. te hebben gekeken. Een episode duurt normaal 45 minuten maar ik deed er drie keer zo lang over omdat ik steeds in slaap viel.

Al zeg ik het zelf, vanmorgen hadden we een goede dienst. Een kleine muzikale bezetting en liederen die vooral gericht waren op het grootmaken van Jezus. Ik had niet verwacht dat een eenvoudige boodschap over Jezus zoveel reacties zou opleveren.
Misschien was mijn aanvliegroute wat anders en dat het daarom aansprak. Ik weet het niet. Ik vermoed echter dat de Geest van God er meer mee te maken heeft. En er zijn mensen die bidden.

Ik hoop dat meer mensen die deze blog lezen voor mij en m'n gezin bidden. Vanmorgen in de gemeente heb ik opnieuw gevraagd of mensen voor me willen bidden. Met name als ik ergens spreek. Bid dan vooral om de zalving van God. Die zalving brengt woorden tot leven en raakt harten aan. Het is die zalving die van woorden genezende, vertroostende, bemoedigende en aanmoedigende woorden maken.

5 opmerkingen:

 1. de Geest heeft ook geen vaste aanvliegroute denk... ;-) Wat in ieder geval mijn hart raakte was dat door alle omstandigheden, moeites, religieuziteit het uiteindelijk Jezus is wat het hart raakt, het leven veranderd en het Leven is! Dat is wat overblijft als alles er omheen wegvalt... en gisteren was zo'n dag waarin dat zo sterk spreekt en alles weer opheldert, Jezus om Hem is het te doen! Thanx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jan,

  Het was een bijzondere dienst gister, absoluut! Je kreeg het o.l.v. de Geest (want die was zeker aanwezig) weer voor elkaar een indringende en eerlijke boodschap neer te zetten. Geen preek vol succes-verhalen maar een 'negatief' getuigenis centraal; de wereld met Jezus op z'n kop.. We bidden.

  Groet,
  Anthony&Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jan,

  Ik begrijp uit je stukje dat je gesproken hebt in jullie dienst van de Brandaris?
  Maar zie op de site dat er iemand anders gesproken heeft.
  Zou het namelijk graag luisteren.
  Mocht het ergens anders na te luisteren zijn wil je dat dan even laten weten?
  Alvast dank,

  Gr. Susan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry... ben echt kippig.. dacht dat ie er al opstond maar nee..., de laatste is van oktober.
  Dan wacht ik het nog even af.

  gr. Susan.

  BeantwoordenVerwijderen