7 augustus 2008

Aan de slag met de nieuwe mens

Vandaag aan de bak met "de Nieuwe Mens". Afgelopen zondag vooral gepreekt over de Oude Mens. Aanstaande zondag de ontknoping. Wat is de Nieuwe Mens en hoe gaat die Nieuwe Mens in mijn leven aan de slag? Wat moet ik er voor doen? Waarom is het zo lastig?
Zijn er "tips en tricks"?
Gaat het niet domweg om wat aanpassingkjes hier en daar en de druk van de sociale groep is voldoende om die aanpassing door te voeren en vast te houden?
Hoe reëel is die Nieuwe Mens die "geschapen is in waarachtige rechtvaardigheid en heiligheid". Grote woorden en beelden worden door de Bijbelschrijvers gebruikt. Een ideaal beeld en gewenste scenario's worden breeduit beschreven. Hoe krijg ik het te pakken. Wat is een reële verwachting voor dit leven?
Want: Waarom zijn zoveel Nieuwe Mensen nog steeds roddelziek, pornoverslaafd, kunnen ze zich maar niet over negatieve zelfbeelden en depressies heenzetten?
Wat is er voor nodig om de liefde van Christus te zien baanbreken in een mens? De liefde van de Nieuwe Mens is vaak ook nog heel erg voorwaardelijk. Waar zijn de liefhebbers?

Ik heb dus wel wat vragen die me leiden in de voorbereiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten