4 augustus 2008

Feijenoord is er nog niet klaar voor

Gisteren ben ik voor het eerst van mijn leven naar een voetbalwedstrijd wezen kijken. Een vriend van me, die onlangs 50 jaar werd, wilde al heel lang een keer naar "De Kuip" en als kado hadden Martha en ik tickets gekocht voor twee jubileumwedstrijden. Die wedstrijden werden dus gisteren gespeeld. Tottenham tegen Dortmund en Feijenoord tegen Celtic.
Ik zat aan de Feijenoord kant tussen de Feijenoord fans die al naar gelang de wedstrijd vorderde steeds meer dronken werden en ook stiller, vooral toen het 3-0 voor Celtic stond.
Het was leuk om daar met mijn vriend Jan naar te kijken. Hij is een echte voetbalfanaat, kent de namen van alle spelers en kent ook de spelregels.
Ik wat minder.
Toen ik die Feijenoorders zo zag zwoegen vroeg ik me enkele keren het volgende af: "en die jongens verdienen een paar miljoen per jaar"?
Tenzij mijn vriend Jan nog een keer wil gaan zul je mij nooit meer in een voetbalstadion zien. Ik besloot mijn mening over voetbal, zo tussen enkele duizenden Feijenoorders, voor me te houden en stilletjes mijn vette hamburger en halve liter bier tot me te nemen terwijl Jan m'n geest verlichtte met achtergrondinformatie en andere zaken die relevant waren voor het volgen van de wedstrijd.

Sommigen, bij de aanvang van de wedstrijd en wanneer hun goden het groen betreden, hieven in extase hun handen op. Ik zag iemand zachtjes met gesloten ogen en in aanbidding heen en weer wiegen.

In de krant toch even in de sportsectie gekeken (normaal leg ik deze apart of doe deze meteen in de oud-papier bak). Iemand die blijkbaar verstand van voetbal heeft schreef dat Feijenoord heeft bewezen nog niet klaar te zijn voor het nieuwe competitieseizoen. Nou, dat is dan heel jammer voor ze want het seizoen gaan echt niet op ze zitten wachten.

Dit is mijn eerste en enige blog over voetbal. Het kan me niet bekoren.